estel Ustrojstva zarjadna-puskovaje "START-2"

Jaa että mikä? No tietysti apustartti, mikäs muukaan! Ko. venäläisperäinen laite on meikäläiselle kulkeutunut yllättäen työpaikalta. Valitettavasti se oli jo silloin rikki ja osia oli ehditty viemään, mutta pelastin loput.

Valmistaja on ilmeisesti estel, venäjänkielisestä mallinimestäkin käy ilmi “laite varaukseen/käynnistykseen”, tyyppi on UZP-P-12-6.3-U3, sarjanumerokin löytyy. Värkki sisältää siis apustartin ja akkulaturin, laturin virraksi kerrotaan . . . → Lue koko artikkeli: estel Ustrojstva zarjadna-puskovaje "START-2"

Nokia Data Modem 2400/1200

nokiadatamodem1

56K modeemi tuntuu nykypäivänä jo varmasti antiikin aikaiselle keksinnölle, mutta tämän vierellä sekin kalpenee helposti. 3,8kg ehtaa modeemirautaa ja maksiminopeus 2400/1200 bit/s. Ulkoiset mitat ovat noin 245mm x 75mm x 282mm.

Etupaneeli on varustettu mm. linjatyypin (Switched/Leased) ja nopeuden (2400/1200) valintakytkimillä ja yhteyden testaukselle on käytössä neljä kytkintä. Merkkivalot kertovat yhteyden tilasta ja nykypäivän . . . → Lue koko artikkeli: Nokia Data Modem 2400/1200

Everex Systems, Inc – Viewpoint VRAM

Everex Systems, Inc – Viewpoint VRAM

Lueskelin tässä TP:n laiteblogia ja muistelin, että tuolta nurkista löytyisi tänne sivustolle monenmoista härveliä ihmeteltäväksi. Soittelin itse Technolle, että kiinnostaisiko muutama kuvaamani laite ja siinähän kävi sitten niin, että laiteblogi sai kolmannen raapustajan. Pidemmittä puheitta Aasiaan.

Ihan ensimmäisenä kouraan sattui kunnioitusta herättävä Everexin valmistama Viewpoint VRAM näytönohjain ISA-väylään. Kortti henkii mukavaa 90-luvun alkupuolen nostalgiaa . . . → Lue koko artikkeli: Everex Systems, Inc – Viewpoint VRAM